Hem > Nya Inlägg > Tiveden – nationalparksåret 2009, del 4

Tiveden – nationalparksåret 2009, del 4

Under påskledigheten var det meningen att vi skulle möta våren i Garphyttans nationalpark och i Tiveden. Det visade sig att vi var väl tidigt ute men fick fina upplevelser ändå.
I Tivedens nationalpark som ligger i Västergötland mellan Vänern och Vättern var det bitvis isigt på stigarna. Nationalparken är mycket kuperad med sprickdalar, stora mosstäckta stenblock och stora barrskogar. När vi tog oss fram till Stenkälla var vi troligen de enda besökarna i parken och i fantasin var det lätt att förstå hur gamla berättelser om troll och rövare kommit till.

/Anna

Annonser
Kategorier:Nya Inlägg
 1. 03 december 2010 kl. 20:16

  Nej, det är minsann inte alltid så lätt att pricka in tidpunkten rätt för det man vill fånga. Men det är ju inte helt fel att få ha de vackra platserna för sig själv heller. Lättare att se trollen då!

 2. 04 december 2010 kl. 12:32

  Tack! Ledighet och väder stämmer inte alltid med det man vill göra och uppleva. Men å andra sidan kan man få helt annorlunda överraskningar och anledning att återkomma fler gånger.

  /Anna

 3. 05 december 2010 kl. 20:56

  Det verkar vara ett intressant ställe, det ska jag absolut försöka besöka någon gång! Jättefina bilder, jag är helt såld på troll!
  /Kerstin

  • 06 december 2010 kl. 9:37

   I Tiveden tror jag absolut att du kommer att träffa på ett och annat troll bakom mossiga stenar eller vid någon tjärn i skogen!

   /Anna

 4. 13 december 2010 kl. 12:17

  Det var längesedan sist jag var där. Måste bara dit igen under våren. Vill egentligen dit nu under vinter men knappast man vågar köra med cab som inte har 4×4. Kommer nog aldrig fram. Gillar andra bilden skarpt. Skön bild att se på.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: