Hem > Nya Inlägg > Förlåt mig

Förlåt mig

När man samtalar med naturfotografer finns det vissa saker som nästan är förbjudna att fotografera men som de flesta ändå inte kan låta bli att göra bilder av. Blåsippor är ett sådant motiv. Hur många blåsippsbilder har man egentligen i sitt arkiv? Hur stor chans är det att göra en egen alldeles speciell bild av en blåsippa, en bild som någon annan än jag själv kommer ihåg efteråt?
Vissa naturfotografer lyckas strunta i detta och kastar sig varje vår med förtjusning ner i blåsippsbacken för att fylla på sina bildarkiv. Andra tittar sig runt om så att ingen ser vad de fotograferar och ber nästan om ursäkt om de visar upp en bild på något så trivialt som en helt vanlig blåsippa.
Så, förlåt mig men här kommer min bild av blåsippa från norra Öland i helgen 😉 Jag lovar inte att det blir den sista blåsippan för i år…

/Anna

Annonser
Kategorier:Nya Inlägg
 1. 13 april 2011 kl. 10:33

  Det är kompositionen som fastnar en längre tid på denna bild, blåsippor är ”vår”. Denna vinter har vi verkligen väntat på att kunna göra bilder på blåsippor.
  Jag gillar bilden!

  Åke

 2. Johannes Glännman
  13 april 2011 kl. 11:48

  Sippor är ju bland det roligaste som finns att fotografera 🙂 Att ligga där i den första vårvärmen i ett hav av blommor… Inte ska man skämmas, snarare tvärtom..

  mvh // Johannes

 3. 13 april 2011 kl. 13:08

  Själv har jag väldigt få bilder på blåsippor, så jag kan bara fotografera på. Varför antalet är så litet, beror på att jag har svårt att få till blombilderna som jag vill ha dom. Det blir oftast lite för mycket artbilder över det hela. Nu är det dock en ny säsong, så det är bara att lägga sig på marken igen. Kanske kan jag få till något i stil med din fina bild.

  /Gunnar

 4. 13 april 2011 kl. 13:13

  Kan inte se något fel med att göra bilder av blåsipporna. Jag njuter fortfarande av att bara få lägga mig där i backen med kameran. Gillar din bild.
  /Birgitta

 5. 13 april 2011 kl. 13:30

  Jag har ingenting emot blåsippebilder, tvärtom. Kanske beroende på att de knappast finns i den här delen av Skåne. Njuter till fullo av din bild.
  /James

 6. 13 april 2011 kl. 15:06

  OK, då… 😉

 7. 13 april 2011 kl. 18:42

  Jag tycker det är helt ok att göra bilder av hur triviala motiv som helst. Att undersöka tingen med ett barns nyfikenhet gör blicken klarare och man lär få sig en rad överraskningar på köpet. Denna bild är riktigt läcker och andas vårstämning!
  Personligen har jag inte en enda bild på blåsippa, ännu.

 8. 13 april 2011 kl. 19:06

  Varför ska man skämmas över något så vackert,man blir ju bara lycklig…själv har jag inte en ända blåsippa än,finns inte många där jag bor,men man får väl ge sigut och leta.Helläcker bild.

 9. 13 april 2011 kl. 22:25

  NYDELIG! Her har du vært kreativ. For en flott bakgrunn med gjenntagende farge. Og den flotte blåveisen i forgrunnen. Dette må være et av de flotteste blåveisbildet jeg har sett! Tusen takk for at du deler med oss.

 10. 13 april 2011 kl. 22:51

  Inte ska man skämmas! Det finns väl inget härligare än att få slänga sig i backen bland nyutslagna blåsippor, då är det vår! Och kanske kanhända att man får till en lite bättre bild än föregående år, det är ju det man hoppas på!
  Din bild är hur läcker som helst, så sluta inte att fotografera blåsippor!
  /Kerstin

 11. Per
  14 april 2011 kl. 16:03

  Så klart man ska fotografera blåsippor! Ska nog ge mig ut och leta snart…
  /P

 12. 14 april 2011 kl. 22:25

  Tack för alla glada tillrop i mitt blåsippsfotograferande! Jag måste bara få säga att jag verkligen gillar att fotografera vanliga och kanske lite triviala motiv som blåsippor t.ex. Jag fotograferar för att jag gillar naturen och så är bonusen de bilder jag gör. Vad kan då vara bättre än att krypa runt med kameran bland blåsippor och sen ta en fika i vårsolen 🙂

  /Anna

 13. 15 april 2011 kl. 17:36

  Jag har typ en bild på blåsippa så det kanske är läge att häva sig ned på marken med macrogluggen :). Läcker bild med underbara färger.

  /Henrik

 14. 15 april 2011 kl. 18:10

  Du är förlåten :). Denna var riktigt snygg. Själv har jag inte kommit mig för, trots att jag vet var de finns. Denna inspirerande mig till att göra ett försök i helgen.
  /Jukka

 15. 15 april 2011 kl. 23:17

  Tack Henrik och Jukka! Kul om bilden kunde inspirera 🙂

  /Anna

 16. 17 april 2011 kl. 19:59

  Ah … blåsipporna är väl okej så länge kameran inte legat på hyllan fram tills att de börjar blomma 😉

 17. 24 april 2011 kl. 20:09

  Vilken tråkig inställning naturfotografer måste ha om det är näst intill förbjudet att fotografera blåsippor som är det säkraste vårtecknet vi har! Och just när det är ett vanligt motiv är det ju desto roligare att försöka göra något annorlunda!

  Om du vågar gå emot klanen naturfotografer en gång till så hoppas jag att du ställer upp i min blåsippstävling på min blogg…Den är till just för att inspirera till att göra en egen variant av det vanligaste motivet på våren!

  Det är en vacker bild du bjuder på här!

  • 27 april 2011 kl. 17:12

   Tack Cecilia och Anneli!
   Anneli, jag tror inte att det är någon djupt rotad inställning hos naturfotografer egentligen. De flesta kastar sig nog med förtjusning ner i diverse blomsterbackar så här på våren. Ibland har jag och kanske fler med mig gjort tappra försök att fånga det ovanliga i naturen på bild, ofta med mindre bra resultat. I stället borde man kanske göra bra bilder av det vanliga som blåsippor t.ex 🙂

   /Anna

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: