Hem > Nya Inlägg > Tre generationer i Afrika

Tre generationer i Afrika

Vi var tre generationer som åkte tillsammans till Afrika, mina föräldrar, Lasse och jag och så vår femårige son Erik. Tillsammans kunde vi fylla en safarijeep och så kunde vi resa på egen hand istället för att följa med en större grupp.

Innan vi kom på att detta var det bästa alternativet för oss så hade jag tittat runt efter olika safarimöjligheter. Alla som har följt vår blogg kommer kanske ihåg hur min Botswanaresa försvann i det isländska askmolnet förra våren. Därför började jag med att titta på safari i Botswana. Jag lyckades tyvärr inte hitta något alternativ som kunde tänka sig att ha med en femåring. Gruppresor var också uteslutet med barn om det inte handlade om rena familjesafaris på höst- och jullov. Jag har full förståelse för att gruppresorna är rädda för att ha med en femåring. Tänk om de är gnälliga eller inte kan vara tysta när man tittar på lejon och leoparder. Kenya och Tanzania accepterar barn på safari och egen jeep blev perfekt för oss.

Hur gick det då med tre generationer i en bil? Trots att jag hunnit oroa mig både för nya vulkanutbrott och för vattenkoppor på dagis innan vi åkte så gick det bra för alla tre generationerna. Ingen blev riktigt sjuk under resan och femåringen stortrivdes för det mesta även om han somnade under de sena kvällsmiddagarna några gånger. Ibland somnade han när vägarna var som skumpigast. Han blev snabbt kompis med folk vi träffade, var snabb på att lära sig ord både på swahili och på engelska och han skrämde aldrig några djur. Här är sonens favoritdjur från resan som han har beställt som tavla till sitt rum.

/Anna

Annonser
Kategorier:Nya Inlägg
 1. Per
  15 juli 2011 kl. 10:24

  Det låter som ni har haft en fantastisk upplevelse. Vackra bilder ni visar upp här både Du och Lasse.
  /Per

 2. 15 juli 2011 kl. 11:28

  Låter som om ni valde den bästa lösningen, kul att det blev så lyckat speciellt med tanke på att den förra resan blev inställd. Det är nog inte så många femåringar som får uppleva detta och med denna bilden på en stilig katt kommer nog minnet att leva kvar länge.
  /Jukka

 3. 16 juli 2011 kl. 10:14

  Så fin han ser ut, man känner verkligen kontakten! Ett riktigt bra val av Erik, vilket minne!
  Det låter som en riktigt bra och intim lösning med egen safarijeep och visst blir man lättad och glad att klara sig undan sjukdomar och andra svårigheter under en sådan resa!
  /Kerstin

 4. 16 juli 2011 kl. 10:36

  Lyckad planering och det kan ju bara bli bra om 5-åringen heter Erik. Han är ju en stjärna : )))

 5. 16 juli 2011 kl. 10:46

  Bra lösning ni kom på för att få en egen bil. Alla vi som känner Erik vet ju att han klarar det men annars hade man nog varit tveksam till att dela bil med en okänd 5-åring.
  Bra bild valde han också!
  /Birgitta

 6. 18 juli 2011 kl. 0:06

  Tack för alla glada kommentarer! Resan var verkligen fantastisk på alla sätt. När man reser iväg långt bort förstår man också att uppskatta vissa saker hemma som vårt nordiska ljus t.ex.
  Egen jeep och eget safari kan klart rekommenderas! Jag har nog lite svårt att anpassa mig till stora grupper en längre tid. Men det var trevligt att samtala med andra vid middagarna på safaricamperna och på hotellet på Zanzibar också.
  Erik hade ju aldrig flugit och rest förut men är som flera vet van att vara med i naturen. Han gillade att resa och tycker att Nya Zeeland eller Australien (som han har sett naturprogram med ”Martin” på SVT i våras) vore något för oss nästa gång 🙂 Bara att börja fylla resekontot på nytt och det lär ta lite tid 😉

  /Anna

 7. 19 juli 2011 kl. 10:07

  Vilken underbar resa ni gjort!! Inte dåligt att ta med en 5-åring, men jag förstår att han är van att vara med… Egen jeep låter som en bra idé. Bilderna i era gallerier är underbara och jag tacckar för inblicken jag fått i Afrikas sköna land…
  I April blir det min tur – men då går resan till sydafrika.
  Önskar er en bra fortsättning på sommaren!!
  /Marie

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: